Runkkaus on terveellistä: Masturboinnin terveysvaikutukset x 7

Masturbointi ja runkkaus terveysvaikutukset

Runkkaus on sekä nautinnollista että terveellistä. Masturboinnilla on useita terveysvaikutuksia, joista tunnetuimmat ja tärkeimmät listaamme tässä artikkelissa. Keskitymme erityisesti käteenvedon hyötyihin – siis miesten masturbointiin.

Me kaikki runkkaamme. Tai ainakin useat meistä. Ja hyvä niin. Masturbointi opettaa sinulle paljon itsestäsi: mistä pidät, kuinka herkästi tulet, millaisesta kosketuksesta pidät ja mikä saa sinut kuumaksi. Toisille se voi olla rajun HC-pornon katselu, jollekin kukaties naapurin kauniin tytön tai lihaksikkaan nuoren miehen ajattelu. Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä.

1. Pienempi eturauhassyövän riski

Vuonna 2004 tehty tutkimus osoitti, että yli 21 kertaa kuukaudessa ejakuloivilla miehillä eturauhassyövän riski on noin kolmanneksen (33 %) pienempi kuin niillä, jotka ejakuloivat vain harvoin (muutaman kerran kuussa). Vuonna 2016 samoille henkilöille tehty jatkotutkimus osoitti, että 8-12 kertaa ejakuloineilla miehillä oli noin 10 % pienempi riski sairastua eturauhassyöpään kuin alle 8 kertaa kuussa runkanneilla.

2. Kovemmat erektiot

Masturbointi treenaa miehen lantiopohjan lihaksia. Mitä vahvemmat nämä lihakset ovat, sitä vähemmän erektio-ongelmia esiintyy. Lisäksi masturbointi ajaa penikseen lisää happea, mikä on lihasten vahvistumisen ja hyvinvoinnin kannalta ensiarvoisen tärkeää. Runkkaus noin 3-5 kertaa viikossa tuo nämä terveyshyödyt kokonaisuudessaan.

3. Henkinen hyvinvointi

No, ehkä on väärin väittää, että runkkaaminen voisi parantaa henkistä hyvinvointia merkittävästi. On kuitenkin osoitettu, että mieliala paranee ja runkkaus lisää hyvänolon tunnetta. Masturbointi vapauttaa oksitosiinia ja dopamiinia, jotka parantavat mielialaa.

4. Helpottaa nukahtamista

Yllä mainittujen dopamiinin ja oksitosiinin lisäksi runkkaus lisää prolaktiinin ja serotoniinin määrää kropassa. Yhdessä nämä kaikki ainesosat saavat sinut rentoutumaan ja auttavat sinua nukahtamaan helpommin ja nopeammin. Moni mies sanookin runkkaavansa illalla ennen nukkumaanmenoa saadakseen paremmin unenpäästä kiinni. Toki seksilläkin on sama terveysvaikutus, joten kaikinmokomin ota kumppani mukaan iltapuuhiin!

5. Auttaa kestämään pidempään petipuuhissa

Kuten todettua, runkkaus auttaa sinua tuntemaan itsesi paremmin. Tiedät siis milloin olet lähellä ejakulaatiota ja miten voit kestää pidempään. Yksi tapa harjoitella omaa staminaa on runkata itsensä aivan tulemisen reunalle ja sitten lopettaa hetkeksi. Kun tulemisen tunne vaimenee, voi runkkausta jatkaa. Toinen varma tapa on runkata hetki ennen treffejä (tai 1-2h ennen seksiä, jos tiedät tarkkaan milloin tulet harrastamaan seksiä). Kun kassit on tyhjennetty, seuraavalla kerralla kestää yleensä pidempään.

6. Pidentää elinikää

20 vuotta kestänyt walesiläinen tutkimus osoitti, että miehet, jotka saavat joka viikko 2 tai useampia orgasmeja, elivät pidempään kuin tätä harvemmin ejakuloineet. Tutkimuksessa ei eritelty pitääkö tulemisen olla masturboinnin vai seksin seurausta. Siksi voitaneenkin todeta, että runkkaus pidentää elinikää!

7. Parantaa vastustuskykyä

Ejakulaatio nostaa kehon kortisolitasoja. Kortisoli on stressihormoni, joka on isoina määrinä huonoksi sinulle. Pienet määrät ovat kuitenkin tarpeellisia, sillä ne vaikuttavat kehosi vastustuskykyyn. Yhdessä aikaisemmin mainittujen dopamiinin, serotoniinin, prolaktiinin ja oksitoniinin – sekä monien muiden hormonien – kanssa kroppasi vahvistuu. Masturbointi lisää myös veren valkosoluja hetkellisesti.

Runkkaus kannattaa!

Runkkaus on terveysteko. Masturboinnin terveyshyödyt ovat moninaiset ja siksi me ehdottomasti kannustamme miehiä runkkaamaan. Näyttäysi siltä, että noin 21 ejakulaatiota kuukaudessa tuo kaikki terveyshyödyt. Tämä tarkoittaa noin 4-6 kertaa viikossa, hieman viikosta riippuen. Jos harrastat näin paljon seksiä, hienoa. Sinun ei ole pakko runkata. Mutta, jos seksiä on selvästi vähemmän, kannattaa runkkaus ehdottomasti!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös